ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία τέλος: Άνοδος της θερμοκρασίας με 30άρια τη Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Κακοκαιρία τέλος: Άνοδος της θερμοκρασίας με 30άρια τη Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Κακοκαιρία: Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα Κυριακή

Βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής (18/6), με σταδιακή εξασθένηση των έντονων φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι σήμερα σημειώθηκαν βροχές και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλος μέρος της χώρας, με σημαντικά ύψη βροχής να καταγράφονται τοπικά στα ανατολικά τμήματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής σημειώθηκε στη Σέττα Ευβοίας με 85 mm, ενώ τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Ωστόσο, για αύριο Δευτέρα, αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να φτάνει τους 31 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανάμεσα τους και η Αττική.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Αίθριος γενικά καιρός με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με έμφαση στα βορειοανατολικά. Άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, με έμφαση στην Αν. Μακεδονία και στη Θράκη. Στη Θράκη είναι πιθανό οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τμήματα του νομού αναμένεται στροφή των ανέμων σε νότιους με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση παντού έως τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στο Λαμπέτι

Κως: Το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η 27χρονη Αναστάζια - Μέσα σε σακούλα η μισή σορός

Ναυάγιο στην Πύλο: Fact checking για τα βίντεο στα social media