ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πότε και πού θα έχουμε ξανά 40άρια

Καιρός
Eurokinissi

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού, το θερμόμετρο την Τετάρτη αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς, έπειτα από αρκετές μέρες που η θερμοκρασία κινούνταν σε χαμηλότερα -και πιο ευχάριστα- επίπεδα

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Τετάρτη (2/8) σύμφωνα με το γράφημα που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού, το θερμόμετρο την Τετάρτη αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς, έπειτα από αρκετές μέρες που η θερμοκρασία κινούνταν σε χαμηλότερα -και πιο ευχάριστα- επίπεδα.

Αύριο Δευτέρα (31/7) η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς, ομοίως και την Τρίτη (1/8) που αναμένεται να αγγίξει τους 35 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα ξεκινά και πάλι ο... βαρύς καύσωνας, αφού από την Τετάρτη που ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 38 βαθμούς Κελσίου, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο το θερμόμετρο θα αγγίξει έως και τους 39 βαθμούς. Από την Κυριακή (6/8) έως και την Τετάρτη (9/8), η θερμοκρασία θα πέσει πάλι και θα κινείται μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στην ανάρτησή του ότι στους κλειστούς κάμπους πρέπει να υπολογίζουμε έως και 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, στις ορεινότερες περιοχές (πχ με 500-1000 υψόμετρο), 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία και στα παραθαλάσσια μέρη και τα νησία, 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Η πρόβλεψη για βροχές

Από το σκηνικό του καιρού δεν θα λείψουν και οι βροχές, καθώς σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, αύριο αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες στα βόρεια, ενώ την Τρίτη αναμένονται τοπικές σύντομες μπόρες στα ορεινά.

Διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες αναμένονται επίσης στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά και ημιορεινά και το Σάββατο, ημέρα που θα σημειωθούν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Τέλος, βροχές αναμένονται στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.