ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο - Ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο

Σάκης Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο - Ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο
Eurokinissi.gr/Φωτογραφία Αρχείου

Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι και ελαφρώς αυξημένες θερμοκρασίες τον 15αύγουστο στη χώρα μας 

Τον καιρό που θα επικρατήσει στη χώρα μέχρι και τις 16 Αυγούστου παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ ανέβασε ένα μετεώγραμμα με τις θερμοκρασίες αλλά και τους ανέμους από τη Δευτέρα 7 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Οι θερμοκρασίες για το επόμενο 10ήμερο θα κυμανθούν από 32 έως 36 βαθμούς Κελσίου που θα φτάσει ο υδράργυρος τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ επισημαίνεται πως, στους κλειστούς κάμπους η θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη, στις ορεινότερες περιοχές, πχ, 500-1000 μέτρα υψόμετρο 4-8 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας και τα νησιά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς πιο χαμηλά.

Στο μετεώγραμμα επισημαίνεται ότι την Τετάρτη 9/8 θα έχουμε ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ ενώ και το Σαββατοκύριακο 12-13 Αυγούστου οι βοριάδες θα πνέουν ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, την Εύβοια τη Βοιωτία και την Αττική. Τον Δεκαπενταύγουστο το μελτέμι θα είναι έντονο σε Αιγαίο, Εύβοια, Αττική και Ανατολική Πελοπόννησο και πάλι στα 7 με 8 μποφόρ.