ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται το πρώτο κρύο – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται το πρώτο κρύο – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και η πρόβλεψη για κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και άνοδο της θερμοκρασίας κατά τις μεσημβρινές ώρες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η μέρα ξεκίνησε με 8 βαθμούς στα Ιωάννινα, 12 βαθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ και στην αττική τις πρώτες πρωινές ώρες ο υδράργυρος βρισκόταν στους 15 βαθμούς κελσίου.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μερικές πρόσκαιρες μπόρες σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και στα ορεινά της Κρήτης. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί αργά το μεσημέρι στους 26 με 28 βαθμούς.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης με τον αυτόν τον καιρό θα πάμε έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν και δύο αέριες μάζες, μία θερμή από τα νότια και μία ψυχρή από τα βόρεια θα «συγκρουστούν» και θα φέρουν κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετές βροχές.

«Ο καιρός αυτός πάντως που θα συναντήσουμε στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει χαρακτηριστικά προχωρημένου Νοεμβρίου», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σχεδόν αίθριος καιρός το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Μέχρι το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκάνησων θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, την Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, στα νότια 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Αττική Οδός - Πού παρατηρούνται καθυστερήσεις

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 45χρονο ψαροτουφεκά

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Τούμπα