ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ το Σάββατο - Χιόνια και στις πεδινές περιοχές

Καιρός - Αρναούτογλου: Άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ το Σάββατο - Χιόνια και στις πεδινές περιοχές
EUROKINISSI

«Αγριεύει» το σκηνικό του καιρού από αύριο με χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε χαμηλά υψόμετρα, τη θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα και καταιγίδες να σημειώνονται σε πολλές περιοχές

Τσουχτερό κρύο με θυελλώδεις βοριάδες, βροχές και χιόνια στα βόρεια αναμένουμε από αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου στη χώρα, με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου το Σάββατο 25/11 τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα από τις απογευματινές ώρες με το σύστημα να κινείται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά.

Από τις βραδινές ώρες μάλιστα θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές στα 600 μέτρα υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο.

Οι άνεμοι το απόγευμα θα πνέουν από τα βορειοδυτικά στα 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά, αλλά θα πέσει 10 με 13 βαθμούς κατά τόπους όσο πλησιάζουμε τις νυχτερινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό.

Η Αττική θα έχει αρχικά λίγα σύννεφα και κάποιες τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι στα πιο βορειοδυτικά τμήματα. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν προς το απόγευμα φτάνοντας τα 7 με 8 -τοπικά και 9- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα έχουμε τοπικές μπόρες οι οποίες όμως θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες, και χιονοπτώσεις στα βόρεια πάνω από τα 800 μέτρα.

Τις βραδινές ώρες θα έχουμε πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα, και χιονόνερο στα πεδινά.

Οι άνεμοι δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 με 10 μποφόρ αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αισθητή θερμοκρασία τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους -2 βαθμούς.