ΚΑΙΡΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, ήλιο και λίγες βροχές μας αποχαιρετά ο Νοέμβριος

Σάκης Αρναούτογλου: Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, ήλιο και λίγες βροχές μας αποχαιρετά ο Νοέμβριος
EUROKINISSI

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από τον Σάκη Αρναούτογλου

Μπορεί ο Νοέμβριος να φεύγει για να δώσει τη θέση του στον πρώτο -ημερολογιακά- μήνα του χειμώνα, ωστόσο φαίνεται πως ο καιρός άρχισε πάλι τα δικά του... κόλπα καθώς τις επόμενες ημέρες προβλέπεται άκρως ανοιξιάτικος για τα δεδομένα της εποχής, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Έτσι, στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες συννεφιές που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, ενώ λίγα φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά και στα νοτιοανατολικά μέχρι και το Σάββατο.

Η τελευταία μέρα του Νοέμβρη, η Πέμπτη θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις, ενώ στα νοτιοανατολικά και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχές. Τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά ίσως σημειωθούν το βράδυ.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα είναι χαμηλότερη απ’ ότι το πρωινό της Τετάρτης, φτάνοντας και τους -2 στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τους 20 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει στα ηπειρωτικά μέσα στην ημέρα.

Στην Αττική αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, με κάποιες συννεφιές κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ανέμους που θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία λίγα σύννεφα αναμένονται τις πρωινές ώρες, αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει σχεδόν παντού και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Παρασκευή, ο Δεκέμβριος θα μπει με λίγες συννεφιές, ενώ στα βορειοδυτικά υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικής βροχής.