ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Κολυδάς: «Πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην αλλαγή της χρονιάς»

Καιρός - Κολυδάς: «Πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στην αλλαγή της χρονιάς»

Η πρόβλεψη του καιρού σε Ελλάδα και Ευρώπη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από τον Θοδωρή Κολυδά

Την πρόβλεψη του καιρού έκανε ο Θοδωρής Κολυδάς λίγο πριν την εκπνοή του 2023. Ο μετεωρολόγος αναλύει τον καιρό την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και πώς θα υποδεχθούμε το 2024. Ενώ στην βόρεια Ευρώπη αναμένεται πολύ ισχυρό βαρομετρικό στην Ελλάδα αναμένεται ήπιος καιρός.

Συγκεκριμένα «με μέσες θερμοκρασίες πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα (κατά 4 με 8 βαθμούς) θα γίνει η αλλαγή της χρονιάς, όχι μόνο στην χώρα μας , αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος Ευρώπης. Τοπικά όμως θερμοκρασίες κατά 10 με 14 βαθμούς κάτω από τις κανονικές θα επικρατήσουν σε Φιλανδία και Νορβηγία. Τα φαινόμενα θα επηρεάζουν κυρίως τη ΒΔ Ευρώπη»

«Πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τη Βόρεια Ευρώπη , ενώ στα νότια επικρατούν υψηλές πιέσεις και αρκετά ήπιος καιρός. Στην περιοχή μας την Πρωτοχρονιά αλλά και τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα . Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ ενώ τοπικά φαινόμενα θα έχουμε στα δυτικά τα νότια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα για την Κυριακή , παραμονή Πρωτοχρονιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στα δυτικά καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο», αναλύει ο κ. Κολυδάς.

Για την Παραμονή: «Διατηρούνται και την Κυριακή οι ίδιες καιρικές συνθήκες, με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, νοτίους μέχρι μέτριους ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες . Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από αργά το βράδυ στα δυτικά».