ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Θεοφάνεια - Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Καιρός, Θεοφάνεια
Intime News

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, από το Σάββατο (Θεοφάνεια) αλλά και την Κυριακή, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ελλάδα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες μέχρι και τα Θεοφάνεια, με τον καιρό να παραμένει ανοιξιάτικος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας στον Alpha, από το Σάββατο (Θεοφάνεια) αλλά και την Κυριακή, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες που θα φτάσουν τα 8 έως 9 μποφόρ την Κυριακή ενώ περιμένουμε και αφρικανική σκόνη στις νοτιότερες περιοχές και αυξημένα ποσοστά υγρασίας. Όσο για το πότε θα αρχίσει το κρύο, αυτό αναμένεται μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τοπικά στην Κρήτη.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14, στην Ήπειρο από 0 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16-17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.