ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Πυκνή χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο - «Στα λευκά» αρκετές περιοχές

Θεσσαλονίκη: Πυκνή χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο - «Στα λευκά» αρκετές περιοχές

Τα χιόνια έφτασαν και στη Θεσσαλονίκη όπου πολλές περιοχές έχουν ήδη ντυθεί «στα λευκά»

«Βουτιά» κατά 18 ολόκληρους βαθμούς σημείωσε η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, ενώ αυτή την ώρα σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό χιονίζει.

Στον Χορτιάτη, το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα και το Ασβεστοχώρι αλλά και άλλες περιοχές, το έχει ήδη στρώσει, ενώ πυκνή είναι η χιονόπτωση και στον Λαγκαδά, τον Εύοσμο και την Πολίχνη με το κρύο να είναι τσουχτερό. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα επιδεινωση.

Μένει να φανεί εάν θα «το στρώσει» και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, την ώρα που από τις 2 το μεσημέρι έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για παντός είδους φορτηγό αυτοκίνητο με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων επί της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13, στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης έκλεισε και ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, με τα εκχιονιστικά να δίνουν μάχη αυτή την ώρα για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Επί ποδός βρίσκονται τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες όλων των δήμων καθώς και τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας.

Δείτε εικόνα από την έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα στα Πεύκα Θεσσαλονίκης: