ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χειμωνιάτικο το κλίμα όλη την εβδομάδα - Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Καιρός: Χειμωνιάτικο το κλίμα όλη την εβδομάδα - Η πρόγνωση των μετεωρολόγων

Καιρός: Προσοχή στους βοριάδες λένε Κλέαρχος Μαρουσάκης και Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες στο σύνολο της επικράτειας με εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων, παγετό τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και ισχυρούς βοριάδες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κοντά στην Κυριακή και τη Δευτέρα, η χώρα θα δεχθεί τα «απόνερα» ενός ισχυρού ψύχος που κινείται προς την Τουρκία και έτσι ο καιρός θα είναι «φυσιολογικά χειμωνιάτικος χωρίς ακρότητες και τον χορό των χιονονιφάδων να προσπαθεί να στηθεί και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας».

Στους ισχυρούς βοριάδες και την πρόσκαιρη ενίσχυση τους στο Αιγαίο στέκεται στην πρόγνωσή του και ο μετεωρόλογος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, οι οποίοι θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ, ενώ σήμερα Τετάρτη ίσως βρέξει τοπικά στην Κρήτη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι, αλλά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες.

Την Κυριακή αναμένεται να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τη Δευτέρα θα έχουμε τοπικές νεφώσεις σε Εύβοια, ανατολική Στερεά και κυρίως σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, λίγες τοπικές βροχές και ξανά τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «δεν προβλέπεται κάποιο καιρικό σύστημα, τις επόμενες 10 ημέρες, όπου ο ήλιος θα κυριαρχεί γενικά», καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.