ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανοιξιάτικο σκηνικό μέχρι το Σάββατο - Πότε αλλάζει ο καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανοιξιάτικο σκηνικό μέχρι το Σάββατο - Πότε αλλάζει ο καιρός
EUROKINISSI

Το σκηνικό ωστόσο του καιρού θα αλλάξει την Κυριακή, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Την άνοιξη μέσα στον χειμώνα θα βιώσουμε τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη θα έχει ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα επιμείνει σε υψηλές τιμές, καθώς αργά το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα είναι ηλιόλουστη με τον υδράργυρο στους 22 βαθμούς το μεσημέρι, με κάποιες ελάχιστες συννεφιές, ενώ παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη.

Πτώση της θερμοκρασίας

Το σκηνικό ωστόσο του καιρού θα αλλάξει την Κυριακή, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυριώς στα δυτικά τμήματα της χώρας που στη συνέχεια θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Αύριο, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα δυτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα φαινόμενα την Παρασκευή να είναι λίγο πιο έντονα, χωρίς όμως να προβληματίσουν ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το Σάββατο θα σημειωθούν πολύ καλές θερμοκρασίες, ενώ από την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και κυρίως την Δευτέρα θα πλήξει κακοκαιρία τη χώρα, με βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.