ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες την Πέμπτη

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες την Πέμπτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Παροδικές βροχές αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ενώ θα υπάρχει ασθενής μεταφορά σκόνης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου η Πέμπτη θα κυλήσει με αραιές συννεφιές, πιο πυκνές στo Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κυρίως στη δυτική Κρήτη, στις ανατολικές Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου ενδέχεται να δώσουν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα 4 με 5 -στα νότια έως και 6- στο νότιο Ιόνιο. Ριπές ανέμου στα 6 με 7 μποφόρ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν στα ανοιχτά τμήματα του Αιγαίου πελάγους.

Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Η Αττική θα έχει αραιές συννεφιές. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές μπόρες πρόσκαιρα και τοπικά. Οι άνεμοι τις απογευματινές ώρες θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά ίσως φτάσουν τα 5 με 6 -τοπικά έως και 7- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Η Παρασκευή θα κυλήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και κάποιες βροχές στα Δωδεκάνησα. Πιο συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός το Σάββατο ενώ από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα αναμένονται αρκετές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: