ΚΑΙΡΟΣ

Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη – Η πρόγνωση του μετωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την Τσικνοπέμπτη, με συνέπεια οι πολίτες να προβληματίζονται για το που θα αν θα γιορτάσουν σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο.

Η νέα αυτή πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα αύριο και δεν αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, αύριο Πέμπτη (7/3) θα επικρατήσει μια αστάθεια από το ύψος της Πελοποννήσου και πιο βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μπόρες και κατά τόπους καταιγίδες. Προς τη νύχτα μάλιστα ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά μέσα στο Αιγαίο και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Η Αττική δεν φαίνεται να επηρεάζεται ενώ πολύ μικρή πιθανότητα να δουν μπόρες έχουν τα πιο βόρεια τμήματα του νομού.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Στο μεταξύ, η αστάθεια που επηρέασε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα απομακρύνεται σταδιακά με το βαρομετρικό χαμηλό να εκτονώνεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η μόνη περιοχή που δείχνει να επηρεάζεται σήμερα στην Ελλάδα θα είναι το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες, ωστόσο προς το απόγευμα στον ηπειρωτικό κορμό θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα δούμε βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο γυρνάνε σε βόρειους και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 17 μέχρι 19 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι εμφανώς βελτιωμένος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις και ίσως κάποιες τοπικές μπόρες τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί με τον υδράργυρό να φτάνει έως και τους 9 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ήπιος με συννεφιές και βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες, με τους ανέμους να πνέουν νοτιανατολικοί έως 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται έως τους 16 βαθμούς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την πρόγνωση του καιρού για σήμερα από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Καταθέσεις-«φωτιά» για την ευθύνη του μπαζώματος - Στο στόχαστρο Αστυνομία και Πυροσβεστική

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στο σχέδιο νόμου του υπ. Πολιτισμού για το μουσικό ρεπερτόριο στα ξενοδοχεία

Αιτωλοακαρνανία: Καλάσνικοφ, υποπολυβόλο και κοκαΐνη σε σπίτι 49χρονου