ΚΑΙΡΟΣ

Καθαρά Δευτέρα: Σε ποιες περιοχές θα… απογειώσετε τους χαρταετούς σας – Δείτε χάρτη

Καθαρά Δευτέρα: Σε ποιες περιοχές θα… απογειώσετε τους χαρταετούς σας – Δείτε χάρτη
EUROKINISSI.

Πού θα μας κάνει το «χατίρι» ο καιρός, για να πετάξουμε χαρταετό και να το ευχαριστηθούμε.

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, τις βροχές του Σαββατοκύριακου θα διαδεχθεί η ηλιοφάνεια και η καλοκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, ευνοώντας το πέταγμα του χαρταετού.

Η αστάθεια του καιρού στα ορεινά αναμένεται να περιορισθεί σημαντικά, σύμφωνα με την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, ενώ, οι άνεμοι θα ενισχυθούν από βόρειες διευθύνσεις, κυρίως στο Αιγαίο.

Στον παρακάτω χάρτη, παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες αναμένονται εντάσεις ανέμων πάνω από 3 μποφόρ την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr. Με γκρι χρώμα καταγράφονται οι περιοχές στις οποίες η ένταση των ανέμων δεν ευνοεί το πέταγμα του χαρταετού.

Σύμφωνα με το χάρτη, το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στα νησιά του Αιγαίου, τα Επτάνησα, τα παράκτια τμήματα του Κορινθιακού Κόλπου, καθώς επίσης και στον Θερμαϊκό Κόλπο έως τις Βόρειες Σποράδες.

Στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, η χαμηλή ένταση του ανέμου θα δυσκολέψει το πέταγμα του χαρταετού, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.

Σχετικές ειδήσεις