ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζει να πλήττει τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας

Συνεχίζει να πλήττει τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας

Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα και την Τρίτη καθώς βρίσκεται ακόμα σε ισχύ από την Κυριακή (7/12/2014) το δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις ισχυρές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

  1. Τα έντονα φαινόμενα που εκδηλώνονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (09/12/14).
  2. Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου θα συνεχιστούν, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια κατά τόπους θα είναι ισχυρά θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (09/12/14).
  3. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους από τις επόμενες ώρες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και αύριο Τρίτη (09/12/14).

Αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη 9/12/2014

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Τρίτη.

Στην Αττική θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις ενώ θα εκδηλωθούν και τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες της Τρίτης είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά οι οποίες πιθανόν νε είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300μ).

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρωινές ώρες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις