ΚΑΙΡΟΣ

Χριστούγεννα με λιακάδα - Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο

Χριστούγεννα με λιακάδα - Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την παραμονή (24/12/2014) και ανήμερα (25/12) των Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη (24/12) με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με ένταση έως 3 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια μέχρι το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη 25/12 (Χριστούγεννα)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την ημέρα των Χριστουγέννων. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν στα δυτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει καμία αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26-12-2014

«Χαλάει» ο καιρός την Παρασκευή με νεφώσεις να αναπτύσσονται οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως σταδυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικά Αιγαίο και ταΔωδεκάνησα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βόρεια ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρειαβορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σάββατο 27-12-2014

Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας. Σποραδικέςκαταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στιςυπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Κυριακή 28-12-2014

Στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα καιτην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες σταθαλάσσια-παράκτια τμήματα και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχέςπαροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαίο από το βράδυτης Κυριακής θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Δεν θα υπάρξει καμία αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία.

Σχετικές ειδήσεις