ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Συνεχής ενημέρωση

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα – Συνεχής ενημέρωση

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται σε αρκετές περιοχές της χώρας από το πρωί της Τρίτης (30/12/2014). Διακόπηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας.Διακοπή της κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Πάρνηθος. Διεκόπη η κυκλοφορίαστην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη. Αναλυτικά που θα χρειαστείτε αλυσίδες σε ολόκληρη τη χώρα.Kλειστός παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας. Προβλήματα στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας από τον χιονιά. Ολονύχτια ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοπονήσσου.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων παρατηρούνται στα παρακάτω σημεία:

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Από το 16ο χλμ έως το 37ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους - Τριπόλεως.

Από το 17ο χλμ έως το 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άργους - Καρυάς.

Στην Επαρχιακή Οδό Νεμέας - Κανδύλας.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Από το 118,5ο χλμ έως το 121ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, ρεύμα προας Αθήνα.

Στο 205ο χλμ του Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στα δύο ρεύματα.

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Άργους από το 10ο χλμ.

Ε.Ο Τρίπολης -Σπάρτης, από 15ο έως 23ο χλμ.

Ε. Ο. Τρίπολης – Μεγαλόπολης, από 8ο έως 26ο χλμ.

Ε. Ο Τρίπολης - Πύργου, από 10ο έως 66ο χλμ.

Ε. Ο. Τρίπολης – Λεβιδίου – Νεμέας από 43 μέχρι 51 χλμ.

Επ. Ο. Τρίπολης - Άστρους, από 19ο έως 20ο χλμ.(περιοχή Αγ. Δέκα)

Επ. Ο. Τρίπολης - Καστρίου - Αγ.Πέτρου, από 20ο – 30ο χλμ. (περιοχή Δραγούνι - Καστρί)

Επ. Ο. Λεωνιδίου - Κοσμά, από 20ο έως 34ο χλμ.

Επ. Ο. Λεωνιδίου - Πραστού, από 21ο έως 35ο χλμ.

Επ.Ο. Λεωνιδίου – Μαρίου, από 15ο έως 40ο χλμ.

Επ. Ο. Άστρους -Αγ. Πέτρου, από 14ο χλμ.

Επ. Ο. Άστρους- Καστάνιτσας, από 15ο χλμ.

Επ. Ο. Γαρέας - Βερβαίνων, από το 3ο χλ. έως 13ο χλμ.

Επ. Ο. Βλαχοκερασιάς - Κολλινών, από 2ο χλμ. έως 19ο χλμ.

Επ.Ο. Ίσαρη – Βάστα - Αγία Θεοδώρα

Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Μαινάλου (Χρυσοβίτσι, Αλωνίσταινα, Στεμνίτσα, Καρδαρά)

Στο ορεινό οδικό δίκτυο του Πάρνωνα (Α.Δολιανά, Δραγούνι, Καστρί, Άγιος Πέτρος)

ΛΑΚΩΝΙΑ

Από το 42ο χλμ έως το 53ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.

Από το 0,5 χλμ έως το 3ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Χάρακα - Κυπαρισσίου.

Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία ως ακολούθως:

ΛΑΚΩΝΙΑ

Από το 14ο χλμ έως το 44ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης-Λογγανίκου-Μεγαλόπολης.

Από το 30ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Σπάρτης (διασταύρωση Καρυών) έως το 25ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καρυών - Βρεθένων.

Από το 4ο χλμ έως το 14ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος - Κρεμαστής.

Προβλήματα τους δρόμους από την χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα

Παραμένουν τα προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. Λόγω του χιονιού συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδός Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο "Βόρρας" στην Πέλλα, ενώ κλειστή, εξαιτίας παγετού, είναικαι η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επίσης και η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Μεγ. Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), επαρχιακή οδό Βέροιας - Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 19ο-26ο χλμ., παλιά εθνική οδό Θεσ/νίκης- Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο-98,3ο χλμ., δημοτική Οδός Νάουσας- Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, από 10ο-17ο χλμ., επαρχιακή οδός Νάουσας-Σελίου, από 15ο - 20ο χλμ., επαρχιακή οδός Βέροιας-Δασκίου, απο 8ο μέχρι το 43ο χιλιόμετρο,, επαρχιακή οδός Βέροιας-Κωστοχωρίου, από την οδό 25ης Μαρτίου έως το 13ο χιλιόμετρο, επαρχιακή οδός Βέροιας-Τρίλοφου Φυτείας, από 5,300χ/θ έως 13,800χ/θ (νομός Ημαθίας), Εθνική οδός Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Παλιά Εθνική Οδός Θεσ/νίκης- Ιερισσού, (μέσω Χολομώντα), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Πλανών, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Γερακινής, εντός Δ.Δ. Πολυγύρου, επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Καλυβών, (μέσω Πατελίδας), εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ., επαρχιακή οδός Παλαιοχωρίου-Μ.Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο), επαρχιακή οδός Νεοχωρίου-Βαρβάρας, επαρχιακή οδός Αρναίας - Σταυρού, παλιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (Αρναία-Ταξιάρχη), διασταύρωση Βάβδου, προς Βάβδο, παλιά διασταύρωση Αγ.Προδρόμου (51ο χλμ.), πρώτη διασταύρωση Γεροπλάτανου (56ο χλμ.), διασταύρωση Σανών-Δουμπιών (53,5ο χλμ.) προς Σανά (νομός Χαλκιδικής).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται εξάλλου, η κίνηση των οχημάτων στις παρακάτω περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας: επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο-31ο χλμ.,επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο-25ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο-28ο χλμ., επαρχιακή οδός Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο-50ο χλμ. (νομός Καστοριάς), Εθνική οδός Γρεβενών-Τρικάλων από 5ο χλμ έως 40 χλμ., επαρχιακή οδός Ελασσόνας-Δεσχάτης-Καλαμπάς από 32ο έως 50ο χλμ,επαρχιακή οδός Δεσχάτης-Καρπερού, εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης-Καλαμπάκας, από 32ο έως 50ο χλμ., επαρχιακή οδός Δεσκάτης-Καρπερού, σε όλο το τμήμα της οδού, επαρχιακή οδός Γρεβενών - Μετσόβου, από 12ο χλμ έως 40ο χλμ., επαρχιακή οδός Γρεβενών-Πολυνερίου, από 10ο χλμ έως 19ο χλμ., επαρχιακή οδός Κηπουρείου-Καλλιθέας (νομός Γρεβενών). Στο νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο με αλυσίδες, εκτός από από την εθνική οδό Φλώρινας-Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης και Πέλλας),καθώς και την πεδινή περιοχή Αμυνταίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καρδιτσας-Άρτας, θέση "Τύμπανος", από 38ο-61ο χλμ., επαρχιακή οδό Μουζακίου-Στεφανιάδας, θέση "Αγ.Νικόλαος", από 12ο-22ο χλμ.,επαρχιακή οδό Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Φράγματος Πλαστήρα, μέσω Μοσχάτου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας -Μητρόπολης-Ι.Μ.Κορώνης Τσαρδακίου, επαρχιακή οδός Καρδίτσας-Λίμνης Σμοκόβου, από το 21ο χλμ, επαρχιακή οδός Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου (θέση Ζαχαράκη), περιμετρικά της λίμνης Πλαστήρα (νομός Καρδίτσας), την εθνική οδό Τρικάλων-Άρτας, από 19ο-75ο χλμ., την εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων, από 36ο-62ο χλμ., επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από 22ο-40ο χλμ., επαρχιακή οδό Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 7ο-15ο χλμ., την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας - Χρυσομυλιάς, από 35ο - 42ο χλμ., το επαρχιακό οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Χαλκίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλληρόης, Στεφανίου, Κρανίας, Δολιανών, Πολυθέας, Μυλίας, του δήμου Καλαμπάκας, το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Πύλης (νομός Τρικάλων), καθώς και στην εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης, ύψος Μεδούνας, από 30ο χλμ, παλιά εθνική οδός Ελασσόνας-Δεσκάτης (νομός Λάρισας).

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο υποχώρησε, από τα 6,20 μέτρα στα 5,80 μέτρα, με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα (στους Κήπους). Στη Ροδόπη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων των ποταμών, στις ισόπεδες διαβάσεις Ποντικόρεμα - Λισσός, ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου - Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης -Λοφαρίου.

Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος της Νεμέας και της Τσακώνας

Διακόπηκε η κυκλοφορία στο νέο αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 118,5ο έως το 121ο χλμ, στο ύψος της Νεμέας λόγω της χιονόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στο 205ο χλμ του νέου αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο ύψος της Τσακώνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστή παραμένει λόγω χιονόπτωσης είναι και η παλαιά εθνική οδός Άργους - Τριπόλεως στον Αχλαδόκαμπο, η εθνική οδός Νεμέας - Κανδύλας και ο δρόμος Άργους - Καρυάς.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Kλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων, από 8ο έως 19ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Αιγίου - Πτέρης, από το 17ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Πριολιθίου, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές λόγω τις ισχυρής χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά οι περιοχές που θα χρειαστείτε αλυσίδες:

Π.Ε.Ο Αθηνών – Θηβών, στο 25ο χλμ. (ρεύμα προς Θήβα), περιοχή Βίλια.

ΕΠ. Ο. Μαλακάσα – Μαρκόπουλο – Ωρωπού – Κάλαμος – Καπανδρίτι – Αφίδναι - Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Στην 30 χ/θ του παραδρόμου Ε. Ο. Αθηνών - Λαμίας, ρεύμα προς Λαμία, (περιοχή Μαλακάσας).

Σε όλο το Δημοτικό, Επαρχιακό και Ορεινό δίκτυο, του Δήμου Μάνδρας Ευδηλίας Αττικής(Οινόη – Ψάθα – Αλεποχώρι – Πόρτο Γερμενό).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. Φλώρινας

Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινών ελαστικών εκτός των κάτωθι σημείων:

Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια Π.Ε. Κοζάνης & Πέλλας).

Πεδινή περιοχή Αμυνταίου.

Δ.A. Καστοριάς

Ε.Ο.Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο – 31ο χλμ.

Ε.Ο.Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο – 25ο χλμ.

Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο – 28ο χλμ.

Ε.Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο - 50ο χλμ.

Δ.A. Γρεβενών

Ε.Ο Γρεβενών – Τρικάλων από 15ο εώς 30 χλμ.

ΕΠ.Ο Ελασσόνας- Δεσχάτης-Καλαμπάς από 32ο εως 50ο .

ΕΠ.Ο Δεσχάτης-Καρπερού.

Ε. Ο. Γρεβενών - Τρικάλων από 5ο χλμ έως 40 χλμ.

Ε. Ο. Ελασσόνας - Δεσκάτης - Καλαμπάκας από 32ο έως 50ο χλμ.

ΕΠ. Ο. Δεσκάτης - Καρπερού, σε όλο το τμήμα της οδού.

ΕΠ. Ο. Γρεβενών - Μετσόβου, από 12ο χλμ έως 40ο χλμ.

ΕΠ. Ο. Γρεβενών - Πολυνερίου, από 10ο χλμ έως 19ο χλμ.

ΕΠ. Ο. Κηπουρείου - Καλλιθέας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. Κιλκίς

Επ. Ο. Καστανερής - Μεγ. Λειβαδιών.

Δ.Α. Ημαθίας

Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από 19ο – 26ο χλμ.

Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο – 98,3ο χλμ.

Δημ. Ο. Νάουσας – Τρία Πέντε Πηγάδια (χιονοδρομικό κέντρο), από 10ο – 17ο χλμ.

Επ. Ο. Νάουσα – Σελίου, από 15ο – 20ο χλμ.

Δ. Α. Χαλκιδικής

ΕΠ. Ο. Νέων Μουδανιών – Κυκλώματος Κασσάνδρας, από 51ο έως 60ο χλμ.

ΕΠ. Ο. Θεσ-νίκης – Πολυγύρου.

Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού, (μέσω Χολομώντα).

ΕΠ. Ο. Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

ΕΠ. Ο. Πολυγύρου – Πλανών.

ΕΠ. Ο. Πολυγύρου – Γερακινής.

Εντός Δ. Δ. Πολυγύρου.

ΕΠ. Ο. Πολυγύρου – Καλυβών, (μέσω Πατελίδας).

ΕΠ. Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ.

ΕΠ. Ο. Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγίας, (θέση Χονδρό Δέντρο).

ΕΠ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

ΕΠ. Ο. Αρναίας – Σταυρού.

Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού, (Αρναία – Ταξιάρχη).

Ν.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Ν. Μουδανιών, (κόμβος Σωζόπολης – Τρίγλιας), 47ο – 51ο χλμ.

Ε.Ο. Ν. Μουδανιών – Κασσανδρείας, (γέφυρα Ποτίδαιας – Ν. Φωκέα), από 70 έως 16ο χλμ.

Παλιούρι – Αγ. Παρασκευή – Λουτρά Αγ. Παρασκευή.

Π.Ε.Ο. Ελαιοχωρίων - Κρήνης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. Ιωαννίνων

Ε. Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, από 90 ο- 115ο χλμ.

Επ. Ο. Δ.Δ. Αετομηλίτσας- Φούρκας- Πληκατίου- Ασημοχωρίου- Γοργοποτάμου Χιονάδων.

Επ. Ο. Δ.Δ. Βωβούσας – Φλαμπουράρι- Γρεβενίτι - Μηλιάς Μετσόβου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α Καρδίτσας

Επ. Ο. Καρδιτσας -Άρτας, θέση «Τύμπανος», από 47ο - 61ο χλμ.

Επ. Ο. Μουζακίου - Στεφανιάδας, θέση «Αγ.Νικόλαος», από 12ο - 22ο χλμ.

Δ.Α Τρικάλων

Ε.Ο Τρικάλων - Άρτας, από 19ο - 75ο χλμ.

Ε.Ο Τρικάλων –Ιωαννίνων, από 36ο - 62ο χλμ

Επ. Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από 22ο- 40ο χλμ.

Επ. Ο. Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από 7ο - 15ο χλμ.

Επ. Ο. Καλαμπάκας –Χρυσομυλιάς, από 35ο - 42ο χλμ.

Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο τοπικων κοινωτήτων Χαλκίου,Ανθούσας,Κατάφυτου, Καλλυρόης, Στεφανίου, Κρανίας, Δολιανών,Πολυθέας,Μυλίας του Δημου Καλαμπάκας.

Ορεινό Επαρχιακό Οδικό Δικτυό του δήμου Πύλης.

Δ. Α. Λάρισας

Ε. Ο. Λάρισας – Κοζάνης, ύψος Μεδούνας, από 30ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α Ευρυτανίας

Επ. Ο. Καρπενησίου- Φουρνά -Καρδίτσας , θέση «Βράχος» από 13ο - 25ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου-Προυσού- Αγρινίου, θέση «Αραποκέφαλα», από 35ο - 45ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου- Κρικέλλου- Δομνίστας, από 14ο - 24ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου- Χ/Κ Καρπενησίου, από 8ο - 13ο χλμ.

Δ.Α Φθιώτιδας

Ε. Ο. Λαμίας- Καρπενησίου από 52ο εώς 64,7ο χλμ.

Δ. Α.Φωκίδας

ΕΠ. Ο. Γραβιά – Καλοσκοπή – Πυρά – Μαυρολιθάρι – Καστριώτισσα.

ΕΠ. Ο. Καλοσκοπή – Πανουργιά – Στρόμη.

ΕΠ. Ο. Γραβιά – Βάργιανη.

ΕΠ. Ο. Πολύδροσος – Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού.

ΕΠ. Ο. Πενταγιοί – Αροτοτίνα.

Δ.Α ΕΥΒΟΙΑΣ

Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού, από Καστέλλα έως Μαντούδι, από 23ο – 50ο χλμ.

Τα μεγάλα οχήματα (Φορτηγά-Λεωφορεία κ.λ.π) ακινητοποιούνται στη Καστέλλα (Χ/Θ 17 προς Αιδηψό) και στο Προκόπι (50 Χ/Θ προς Χαλκίδα).
Ε.Π.Ο. Ιστιαίας – Ροβιών, από το 6 χλμ.

Όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Α.Τ. Λίμνης Ευβοίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α Αχαΐας

Ε.Ο. Καλαβρύτων –Πούντας, από 8ο έως 19ο χλμ, (πριν το Μ. Σπήλαιο).

Ε.Ο. από το 8ο χλμ. έως το Χ/Κ

ΕΠ. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, (μέσω Πριολιθίου).

Ε. Ο. Αιγίου – Πτέρης, από 17ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α Κορίνθου

Επ. Ο. Ξυλοκάστρου –Τρικάλων, από 18ο χλμ. και άνω

Επ. Ο. Τρικάλων-Καρυάς, από 1ο χλμ. και άνω

Επ. Ο. Δερβενίου-Γκούρας, από 16ο χλμ. και άνω

Επ. Ο. Κιάτου –Γκούρας, από 17ο χλμ.

Επ. Ο. Καστρακίου – Μποζικών - Τιτάνης.

Δ. Α. Αρκαδίας

Ε. Ο. Τρίπολης – Πύργου, από το 10ο έως 57ο χλμ.

Ε. Ο. Τρίπολης – Σπάρτης, από το 14ο χλμ.

Δ. Α. Μεσσηνίας

Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 32ο εως 42,5ο χλμ.

Δ. Α. Αργολίδας

Π.Ε.Ο. Άργους – Τριπόλεως, από το 23ο έως 37ο χλμ.

ΕΠ. Ο. Σκοτεινής – Κανδύλας.

ΕΠ. Ο. Άργους - Καρυάς, από το 17ο έως 20ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Επ. Ο. Αμπελικού - Μεγάλη λίμνη Λέσβου.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων είναι οι παρακάτω.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

1. Π.Ο. Πεντέλης - Ν. Μάκρης, ύψος Σ.Ν Πεντέλης ¨414¨, έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου.

2. Λεωφ. Πάρνηθας, στο 22ο χλμ. (ρεύμα προς Καζίνο).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. Πέλλας

Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. Αχαΐας

Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας, προς Χ/Κ Καλαβρύτων.

Β΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. Αλεξανδρούπολης

Επικρατούσα κατάσταση στον ποταμό Έβρο, (έχει σημειωθεί υποχώρηση της στάθμης των υδάτων):

Περιοχή Κήπων με όριο επιφυλακής (6,00) μ. και όριο συναγερμού (6,40) μ. Η στάθμη των υδάτων στα (5,80) μ.

Περιοχή Πετάλων με όριο επιφυλακής (5,60) μ. και όριο συναγερμού (6,00) μ. Η στάθμη των υδάτων στα (5,10) μ.

Δ.Α. Ροδόπης

Λόγω υπερχείλησης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου - Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης - Λοφαρίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. Κιλκίς

Επ.Ο Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), καταστροφή του ασφαλτοτάπητα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ έως το ύψος του καζίνο. Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης με αλυσίδες διεξάγεται και η κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα στον Κάλαμο, στο Καπανδρίτι, στις Αφίδνες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Επίσης, λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με αλυσίδες. Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

Επιπλέον, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

«Η Περιφέρεια δεν περιμένει να κλείσουν οι δρόμοι για να ενεργοποιηθεί. Αλλά βρίσκεται ήδη σε απόλυτη ετοιμότητα. Και τούτο παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της και τα λιγοστά μέσα που διαθέτει. Βρισκόμαστε εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, στο πλευρό των πολιτών», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με την κακοκαιρία στην Αττική.

Η κ. Δούρου κάλεσε επίσης τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων έχει λάβει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας- Ρέντη, Περάματος, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Κορυδαλλού.

Ο στόχος των μέτρων είναι αφενός μεν να υπάρχει θερμαινόμενος χώρος για την φιλοξενία αστέγων και άλλων συμπολιτών, που έχουν ανάγκη και αφετέρου να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της περιοχής.

Στην διάθεση του κοινού βρίσκονται οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

Δήμος Πειραιά

  • Ξενώνας αστέγων, στην οδό Ομ. Σκυλίτση 19, στην πλατεία Ιπποδαμείας
  • Γήπεδο «Π.Σαλπέας», στο τέρμα Ακτής Ξαβερίου 1, κοντά στην εκκλησία της Ζ. Πηγής
  • Δήμος Νίκαιας- Ρέντη (από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20.00)
  • 8ο ΚΑΠΗ, στην οδό Ραιδεστού 30, στη Νίκαια
  • ΚΑΠΗ Κέντρου Ρέντη, στην οδό Μπαλτατζή 32

Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην οδό Αγ.Πολυτεχνείου & Καραϊσκάκη (09:00-20:00)
  • Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Ελ. Βενιζέλου 123 & Μοναστηρίου (2168003078 - 09:00-21:00)

Δήμος Κορυδαλλού

  • 5ο ΚΑΠΗ, Ξενοφώντος και Πελοπίδος 9 (08:00 -21:00)
  • Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ, έναντι των φυλακών Κορυδαλλού 08:00 - 21:00
  • Δημαρχείο Γρ. Λαμπράκη 240 07:00 - 22:00

Δήμος Περάματος

  • Στο κτίριο του Δημαρχείου

Σε ετοιμότητα βρίσκονται μηχανήματα, που μπορούν να κάνουν εκχιονισμούς, ενώ οι Δήμοι έχουν κάνει προμηθευτεί με ποσότητες αλατιού.

Χιόνι πέφτει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το θερμόμετρο να έχει κάνει βουτιά στους -1 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με την Αθήνα, όπου η χιονόπτωση μέχρι στιγμής περιορίζεται στα βόρεια προάστια. Ωστόσο οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Αττικής αναμένεται να ενταθούν όσο περνάει η ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει φωτισμός στην Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας. Η κυκλοφορία γίνεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας με τους οδηγούς να σταματάνε επιτόπου και να βάζουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι αποχιονισμοί, σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται και τα συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο δρόμο, ούτως ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός παγετού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Βαρβαρούσης.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η χιονόπτωση στην Καστοριά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά συνεχίζεται, αν και είναι αραιή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 109 μηχανήματα έχουν, ήδη, βγει στους δρόμους για να τους καθαρίσουν από το χιόνι, σe περιοχές που πλήττονται από τη χιονόπτωση και τον παγετό. Στα λευκά "ντύθηκαν", για λίγο, οι πόλεις της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, αλλά και πόλεις και περιοχές της Περιφέρειας (Σκόπελος, Σκιάθος, ορεινός όγκος Πηλίου, Τρίκαλα, Ελάτη,Περτούλι,Ελασσόνα (προς Κατερίνη και Κοζάνη), Σαραντάπορο, Νεράιδα, Ρεντίνα κ.ά).

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης δεν έχουν αναφερθεί χιονοπτώσεις, όμως η υπηρεσία πολιτικής προστασίας παραμένει σε επιφυλακή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, στη Δυτική Μακεδονία, ισχύουν διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετών, βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)- από 18ο -28ο χλμ.- και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο – 50ο χλμ. Στο νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας".

Στη Δυτική Μακεδονία, σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, ή ειδικού τύπου χειμερινών ελαστικών, εκτός της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια Π.Ε. Κοζάνης και Πέλλας), της πεδινής περιοχής Αμυνταίου, της εθνικής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο – 10ο χλμ., της εθνικής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο – 25ο χλμ., της Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο – 28ο χλμ., της εθνικής οδού Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο - 50ο χλμ., της Ε.Ο Γρεβενών – Τρικάλων, από 15ο εώς 30 χλμ., της επαρχιακής οδού Ελασσόνας- Δεσχάτης-Καλαμπάς, από 32ο εως 50ο χλμ. και της επαρχιακής οδού Δεσχάτης - Καρπερού.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, λόγω έντονων βροχοπτώσεων και εισροής υδάτων από τη Βουλγαρία στην κοίτη του ποταμού Έβρου, η στάθμη του νερού βρίσκεται στα 6,20 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα (στους Κήπους).

Στη Ροδόπη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων των ποταμών, στις ισόπεδες διαβάσεις Σκαλώματος – Δοκού – Κάλχα – Ποντικόρεμα – Λισσός – Ιάσιο – Έβρενο – Στρύμη – Αετοκορυφή – Διώνη και Κομψάτου, περιοχή Μωσαϊκού.

Στην περιοχή της Ορεστιάδας εξάλλου, καταστράφηκε ολοσχερώς, στο ύψος της Τ.Κ Ορμενίου και σε μήκος (10) μέτρων, η σιδηροδρομική γραμμή Ορμενίου - Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, στο νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χ/Κ «Βόρρας», από 11ο - 25ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), στην επαρχιακή οδό Βέροιας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (από 19ο – 26ο χλμ.), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο – 98,3ο χλμ., στην δημοτική οδό Νάουσας - χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια από 10ο – 17ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου, από το 15ο μέχρι το 20ο χλμ.

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στην Αρκαδία η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για ιδιαίτερους λόγους ασφάλειας.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο, Τρίπολης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Άργους και Τρίπολης - Κανδήλας.

Σύμφωνα με το νεότερο Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 30/12/2014, σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες Δευτέρα 29-12-2014 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επισημαίνονται τα παρακάτω:

  1. Οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική και νότια) θα ενταθούν περαιτέρω και θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη (30-12-2014), ενώ από την Πέμπτη (01-01-2014) σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  2. Στην Αττική θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα) και θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες κυρίως στη Δυτική, Βόρεια και Ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και μέσα στην πόλη. Την Πέμπτη (01-01-2014) όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  3. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν περαιτέρω και αύριο θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ.
  4. Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα και ο παγετός θα είναι ισχυρός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 20 (-20) ως μείον 10 (-10)

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr

Οδηγίες προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων
  • Να ντύνονται κατάλληλα
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.Επιδείνωση καιρού (30/12/2014 - 01/01/2015) με χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σχετικές ειδήσεις