ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός τις επόμενες ώρες - Πού θα χιονίσει

Ο καιρός τις επόμενες ώρες - Πού θα χιονίσει

Σε έξαρση είναι κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε όλη την ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Βοιωτία.

Στα λευκά και η Αττική, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν λόγω της χιονόπτωσης και στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης και μετά θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Αναλυτική πρόγνωση:

Bροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό, Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο, με χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, χιονόνερο στην Πελοπόννησο με χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε βορειοανατολικά πεδινά τμήματα, και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας χώρας, στην Εύβοια, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Σποράδες, περιμένουμε την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά έντονες στη Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ από τη Στερεά και βορειότερα θα εκδηλωθεί παγετός που στα κεντρικά και κυρίως βόρεια θα είναι πολύ ισχυρός και κατά τόπους ολικός. Παράλληλα πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, αλλά και σε χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως -5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -8 έως 1 βαθμό στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 2 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 0 έως 9 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0 έως 6 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 2 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 11 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 8 έως 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και κατά τόπους επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη, όπου αρχικά θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους στα νότια και στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού θα είναι τοπικά έντονες, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα ενδέχεται να υπάρξει διάστημα πρόσκαιρης βελτίωσης. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν στα ανατολικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους και ολικό παγετό, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στον -1 βαθμό Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις