ΚΑΙΡΟΣ

Εκλογές 2015: Με ομπρέλες στην κάλπη οι ψηφοφόροι

Εκλογές 2015: Με ομπρέλες στην κάλπη οι ψηφοφόροι

Με άστατο και βροχερό καιρό θα ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή, 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με τη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Με τα απαραίτητα έγγραφα και την ομπρέλα ανά χείρας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι ψηφοφόροι στις βουλευτικές εκλογές 2015, καθώς αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Προβλήματα στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν οι χιλιάδες ετεροδημότες, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» κυρίως τα νησιά και τη βόρεια Ελλάδα.

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ιδιαίτερη ενίσχυση, καθώς θα πνέουν στα πελάγη θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ, ενώ η βροχή θα συνοδεύεται από μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Ενώ ιδιαίτερα αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 700 μ.).

Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίσας στα νότια. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, με τη θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βορχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή η ΕΜΥ προβλέπει στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν ισχυρές βροχές θα είναι ο Έβρος και κυρίως η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος και η Ιεράπετρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Από το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από τα δυτικά.

Σχετικές ειδήσεις