ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σε ετοιμότητα ο Έβρος για νέες πλημμύρες

Καιρός: Σε ετοιμότητα ο Έβρος για νέες πλημμύρες

Οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας του νομού βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά και το τηλεγράφημα των Βουλγαρικών αρχών που κάνει λόγο για αύξηση εισροής των υδάτων.

Ανησυχία προκαλεί η στάθμη του ποταμού Έβρου, σύμφωνα με το e-evros.gr, η οποία και έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής με την τελευταία μέτρηση να δείχνει πως βρίσκεται στα 4 μέτρα και 80 εκατοστά στο Πύθιο.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απόψε και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο θα επεκταθούν ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν:

Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (28/01/2015) μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης (29/01/2015) στο Ιόνιο (τα νότια νησιά), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και αύριο Πέμπτη 29-01-2015) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, νέα κακοκαιρία αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (30-01-2015) για την οποία θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις