ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου 2015 στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις και τοπικές ασθενείς βροχές να σημειώνονται κυρίως την Κυριακή (5/4).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), το Σάββατο (4/5) θα σημειωθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα δυτικά ενώ θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά κατά τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας.

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ θα στραφούν βαθμιαία από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιά πρόσκαιρα έως 6, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα νοτιά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων (5/4)

Νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ανατολικό αιγαίο.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις