ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο- Με ήλιο το ψήσιμο του οβελία

Βελτιώνεται ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο- Με ήλιο το ψήσιμο του οβελία

Σταδιακή βελτίωση θα έχει ο καιρός από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 10 Απριλίου. Ωστόσο, εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατεί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου, ταλαιπωρία περιμένει αρκετούς εκδρομείς που σκόπευαν να φύγουν ακτοπλοϊκώς από το κλεινόν άστυ, καθώς απαγορευτικά απόπλου βρίσκονται σε ισχύ.

Ηλιόλουστο θα είναι το σκηνικό του καιρού το Πάσχα, καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί σταδιακά από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα θα φτάσει στη Δυτική Ελλάδα έως και τους 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος θα φτάσει έως καιτ ους 18 βαθμούς. Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και το βράδυ της Ανάστασης.

Συγκεκριμένα για τις επόμενες ημέρες προβλέπεται:

Μεγάλη Παρασκευή, 10 Απριλίου
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινα λίγα χιόνια. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Μ. Σάββατο 11 Απριλίου 2015
Καιρός: στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5.στο νοτιοανατολικό Αιγαιο 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σε ισχύ απαγορευτικά απόπλου

Προβλήματα στις περισσότερες θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου, λόγω απαγορευτικό απόπλου που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες,τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, εκτελούνται κανονικά, ενώ από τον Πειραιά έγιναν με πρακτικό κανονικά το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μύκονος» για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ και του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου speedrunner για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.

Σχετικές ειδήσεις