ΚΑΙΡΟΣ

Kαι ο καιρός τρελάθηκε… Που θα έχουμε βροχές και που καταιγίδες σήμερα Κυριακή (07/06)

Kαι ο καιρός τρελάθηκε… Που θα έχουμε βροχές και που καταιγίδες σήμερα Κυριακή (07/06)

Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα Κυριακή (07/06) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Τι κι αν κοντεύει να κλείσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου; Ο καιρός δεν λέει να το… πάρει απόφαση και συνεχίζει να θυμίζει Άνοιξη ή και σε αρκετές περιοχές και περιπτώσεις, Φθινόπωρο.

Βροχές σε όλη την Ελλάδα και τοπικές καταιγίδες έχει το καιρικό «μενού» της Κυριακής με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις δυτικές Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά που θα φέρει τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά, πρόσκαιραι 6-7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια του νομού η μεγίστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να βρέξει τοπικά αλλά και να σημειωθούν καταγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.

Το θερμόμετρο θα δείξει από 20-27 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα, όπου τα φαινόμενα πιθανό, να είναι τοπικά ισχυρά.

Άνεμοι: στα δυτικά τμήματα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 08/06

Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις