ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοχρονιά και πρεμιέρα για το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

Πρωτοχρονιά και πρεμιέρα για το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

Εν αναμονή του χιονιά, το χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι έτοιμο να υποδεχτεί και τους πιο απαιτητικούς χιονοδρόμους.

Οι λάτρεις του σκι θα μπορέσουν να υποδεχτούν τον καινούριο χρόνο στις Αγριόλευκες, καθώς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι αυτές που έδωσαν και το "πράσινο φως" για την έναρξη της σαιζόν, καθώς από την Πέμπτη προβλέπεται έντονη χιονόπτωση στην περιοχή. Την Παρασκευή το χιονοδρομικό κέντρο θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Στις πίστες είναι όλα έτοιμα, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Γρηγόρης Ιγγλέσης, έχοντας την επίβλεψη των έργων συντήρησης και εξωραϊσμού του Χιονοδρομικού Κέντρου, προκειμένου να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.

"Στόχος μας να αναβαθμίζουμε διαρκώς το Χιονοδρομικό Κέντρο, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης με χιόνι, αλλά και χωρίς πολύ χιόνι για τους γηγενείς, αλλά επίσης για τους επισκέπτες στην Μαγνησία και τους λάτρεις του σκι" πρόσθεσε ο Γρηγόρης Ιγγλέσης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι λάτρεις του σκι από ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα μπορούν να απολαύσουν και τις πρώτες βόλτες σε χιονισμένες πίστες, καθώς οι μετεωρολογικές πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, θα πέσει το πρώτο χιόνι.

Να σημειωθεί, ότι από πέρυσι έχουν γίνει σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις και έργα μεγάλης διάρκειας, με αποτέλεσμα οι πίστες να έχουν μεγαλώσει και να έχουν γίνει πιο επίπεδες για να μπορεί το Χιονοδρομικό να λειτουργεί με λιγότερο χιόνι και με μεγαλύτερη ασφάλεια, γεγονός πολύ σημαντικό για τους σκιέρς, καθώς το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πήλιο, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος και σε μία γεωγραφική περιοχή από τις ομορφότερες, αλλά και πλέον προβεβλημένες τουριστικά της χώρας μας, με αποτέλεσμα να δέχεται πολύ περισσότερους επισκέπτες από πολλά άλλα μεγάλα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα.
Έτσι και φέτος, όλοι ευελπιστούν ότι θα αποτελέσει πρώτο προορισμό για τους χιονοδρόμους.