ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σε κέφια: Έρχεται Άνοιξη και μετά πάλι χιόνια!

Ο καιρός σε κέφια: Έρχεται Άνοιξη και μετά πάλι χιόνια!

Ανοιξιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο.

Ωστόσο, από την Τετάρτη, ο καιρός αλλάζει και πάλι, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά της χώρας.

Αναλυτικά, το Σάββατο (09/01/2016), σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία, θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (11-01-2016) και την Τρίτη (12-01-2016), προβλέπονται στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες. Από το μεσημέρι της Τρίτης οι βροχές στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα ενταθούν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη (13-01-2016) αναμένεται να σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στα βόρεια ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις