ΚΑΙΡΟΣ

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας – Με βροχές και καταιγίδες

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας – Με βροχές και καταιγίδες

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα - Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου (16/01) θα χωριστεί σε δυο μέρη, το πρώτο θα επηρεάσει όλη τη χώρα το Σάββατο μέχρι Κυριακή μεσημέρι με πολύ ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη, ενώ σε δεύτερη φάση θα έχουμε χιονοπτώσεις στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, που σε μερικές περιπτώσεις θα είναι έντονη, η οποία θα ξεκινήσει από τη Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Τρίτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βόρεια τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά χώρας, από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές.

Νότιοι άνεμοι 7 με 8 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά, από το απόγευμα στα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: απο13 έως 19 βαθμούς κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά .
Ανεμοι: νότιοι 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 17-01-2016

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά του μεγαλυτέρου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Ευβοίας και των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Ανεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτίων διευθύνσεων 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε πτώση.