ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προσοχή! Πολικό ψύχος την Τρίτη και την Τετάρτη – Πού θα δείξει -30 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Προσοχή! Πολικό ψύχος την Τρίτη και την Τετάρτη – Πού θα δείξει -30 βαθμούς ο υδράργυρος

Ο χιονιάς «THE BIG ONE» θα εισβάλλει στην Ελλάδα από τη Κυριακή ως και την Τρίτη, ωστόσο μαζί με τον χιονιά, θα έρθει και ένα ιστορικό πολικό ψύχος.

Το ψύχος αυτό θα κρατήσει για μία τουλάχιστον εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους -30 βαθμών Κελσίου σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ιδιαίτερα τη νύχτα της Τρίτης και της Τετάρτης όπου φαίνεται να επικρατεί ξαστεριά, ενώ ο συνδυασμός χιονοσκεπούς εδάφους σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας μας, θα βοηθήσει τη θερμοκρασία να πέσει ακόμα περισσότερο.

Ενδεικτικά τη νύχτα της Τρίτης η θερμοκρασία στη Θράκη θα πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -15 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -7 με -9 βαθμούς και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -6 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ωστόσο τη νύχτα της Τετάρτης η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο. Η θερμοκρασία στη Θράκη θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -20 βαθμούς και σε ορεινά τμήματα κάτω και από τους -30 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 με -15 ίσως και -20 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -5 με -20 βαθμούς ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς και -15 στα ορεινά τμήματα.

Πηγή: greek-weather.org

Σχετικές ειδήσεις