ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Τα «δόντια» του μας δείχνει ο χειμώναςτις τελευταίες ημέρες, με τη χώρα να βρίσκεται σε κλοιό κακοκαιρίας.

Χιόνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας ακόμα και στην Αθήνα αλλά και θερμοκρασίες υπό το μηδέν «ντύνουν» το σκηνικό του καιρού.

Για σήμερα, Κυριακή (24/01/2016) σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά τις πρωινές ώρες χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα Δωδεκάνησα 7 τοπικά 8 μποφόρ εξασθενούνε από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 (μείον 6) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -10 (μείον 10) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός παγετός (η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας).

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τη Δευτέρα 25-01-2016 στα δυτικά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα πελάγη 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις