ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Βροχές και σκόνη από την Αφρική την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βροχές και σκόνη από την Αφρική την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν την Παρασκευή (12/2/2016) με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Κεντρικά και βόρεια αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά όπου είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σημειώνεται ότι ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές να σημειώνονται από το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρες καταιγίδες να σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες από το απόγευμα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο (13/2/2016)

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές να σημειώνονται κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή (14/2/2016)

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τη νύχτα. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις