ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Προσοχή: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Δευτέρας (07/03/2016), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» ισχυρές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στα ανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. στη Μακεδονία αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην υπόλοιπη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και πιθανώς στην κεντρική θα είναι κατά τόπους ισχυρές. τα φαινόμενα το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στη Θεσσαλία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τρίτη (08-03-2016) στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οι οποίες πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις