ΚΑΙΡΟΣ

Επιτέλους - Καιρός για μπάνια: Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Επιτέλους - Καιρός για μπάνια: Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Επιτέλους, «μύρισε» καλοκαίρι! Έφτασε ο καιρός για τις πρώτες βουτιές, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο.

Αναλυτικά, για αύριο, Παρασκευή (27/05/2016 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια πρόσκαιρα 5 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 13 έως 29 κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (28-05) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (29-05) αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δευτέρα (30-05) αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη (31-05) και την Τέταρτη (01-06) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις