ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καιρός να πάρετε ομπρέλες – Πού και πότε θα βρέξει – Θα πάμε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καιρός να πάρετε ομπρέλες – Πού και πότε θα βρέξει – Θα πάμε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο;

Ανοιξιάτικο αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (20/07/2016) το σκηνικό του καιρού. Βροχές, καταιγίδες και βοριάδες τα κύρια χαρακτηριστικά. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο; Δείτε αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για σήμερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών στα δυτικά και βόρεια έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Πρόσκαιρα το μεσημέρι-απογευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικούς όμβρους ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Πέμπτη (21-07) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά και το μεσημέρι-απογευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια.

Την Παρασκευή (22-07), το Σάββατο (23-07) και την Κυριακή (24-07) ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις