ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέο χιονιά: Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέο χιονιά: Πού θα χιονίσει

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες – Έρχονται χιόνια και πολικές θερμοκρασίες – Πού και πότε θα χιονίσει, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Πέμπτης (15/12/2016).

Βαθμιαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ. Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» οι χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε σχετικά πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα, Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πιο πεδινές περιοχές καθώς και σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Αύριο, Παρασκευή (16/12) το πρωί θα χιονίσει στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) (από τα 200 μέτρα). Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα) στην κεντρική και ανατολική Στερεά και Εύβοια (από τα 300-400 μετρά) στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο (από τα 400-500 μέτρα).

Το Σάββατο (17/12) εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ημιορεινά της Κρήτης αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (19-12).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σχετικές ειδήσεις