ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Χιόνια, παγετός και πολικές θερμοκρασίες!

Ο καιρός τα Χριστούγεννα: Χιόνια, παγετός και πολικές θερμοκρασίες!

Καιρός: Με κρύο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα, ενώ χιόνια θα δουν και όσοι θα περάσουν τις γιορτινές μέρες στο «κλεινόν άστυ».

Με πολύ κρύο, χιόνια και βροχές θα κυλήσει όλη η εβδομάδα των Χριστουγέννων, με τον καιρό να αλλάζει την παραμονή των Χριστουγέννων, με το κρύο όμως να παραμένει. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Τετάρτη 21-12-2016 προβλέπονται: Στα δυτικά και τα βόρεια συννεφιές και στο Ιόνιο βροχές ή καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχει βροχές και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης θα πέσει ελαφρό χιόνι.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, κεντρικής και βόρειας/βορειοανατολικής Πελοποννήσου, και μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα «κατέβουν» σημαντικά μέχρι και τα ημιπεδινά τμήματα των 300-400μ. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7. Στα ανατολικά βορειάδες 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και θα έχει παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Για την Αττική υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το βράδυ της Τετάρτης να χιονίσει εκτός από τα βουνά και στα βόρεια και δυτικά/βορειοδυτικά προάστια έως τα 200-250μ.

Την Πέμπτη 22-12-2016 προβλέπονται: Συννεφιές που θα αυξηθούν με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης θα χιονίσει. Στα νοτιοανατολικά θα έχει μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειάδες 5 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και θα έχει παγετό αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Πού θα χιονίσει: Από το ύψος της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και νοτιότερα, στην κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, προβλέπεται χιονόνερο στα πεδινά με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων έως τα 100-200μ. υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα με διάρκεια. Πιθανότητα υπάρχει νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι να σημειωθεί καταιγίδα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Χιονόνερο με εναλλαγές χιονοπτώσεων αναμένονται στα ημιπεδινά/ημιορεινά τμήματα των κεντρικών και βορείων Κυκλάδων.

Την Παρασκευή 23-12-2016 προβλέπονται: Στα δυτικά και τα βόρεια συννεφιές και στις υπόλοιπες περιοχές συννεφιές και βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης χιόνι. Οι άνεμοι βοριάδες έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία και πάλι πολύ χαμηλή ίσως η πιο κρύα από όλες τις ημέρες με παγετό αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Το Σάββατο Παραμονή Χριστουγέννων και την Κυριακή ανήμερα τα Χριστούγεννα προβλέπονται: Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγη συννεφιά και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βοριάδες οι άνεμοι έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ρoή Ειδήσεων