ΚΑΙΡΟΣ

Χιόνια και παγωνιά το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα

Χιόνια και παγωνιά το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα

Κακοκαιρία: Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού - Προβλήματα σε όλη τη χώρα

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες -5 βαθμούς με δριμύ ψύχος και με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει μάχη όλη τη νύχτα για να αποφύγει τους παγωμένους δρόμους.

Χιόνι έχει καλύψει και ολόκληρη την Μαγνησία, καθώς χιόνισε ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις κυρίως στο Πήλιο, όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες.

Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Πριν από λίγο έκλεισε επίσης η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Σχετικές ειδήσεις