ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός ΤΩΡΑ - Η πρόγνωση της ΕΜΥ: Πού θα χιονίσει μέχρι την Τετάρτη

Καιρός ΤΩΡΑ - Η πρόγνωση της ΕΜΥ: Πού θα χιονίσει μέχρι την Τετάρτη

Ειδήσεις/καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες.

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα θα αρχίσει να δίνει βροχές, καταιγίδες και ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα σημειωθεί παγετός καθώς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολύ κάτω από το μηδέν.

Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι οι περιοχές που θα βρεθούν στο «επίκεντρο» της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις εκεί, κατά περιόδους, να είναι πολύ έντονες.

Στην Αθήνα αναμένονται νέες χιονοπτώσεις και χιονόστρωση σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττό ενώ χιόνια θα πέσει και στα βόρεια προάστια, χωρίς να αποκλείεται και η χιονόστρωση. Οι κάτοικοι του κέντρου θα δουν και πάλι νιφάδες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

1. Σήμερα Δευτέρα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη Νότια Πελοπόννηση, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

2. Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων