ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Meteo: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός – Meteo: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός – Meteo: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24/01/2017 με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα πεδινά, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τη σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τα έντονα φαινόμενα στην περιοχή του Αιγαίου μέχρι αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ την Τετάρτη 25/01 ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 24/01, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, με τα φαινόμενα να είναι έντονα κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Αντίθετα στη δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Παράλληλα οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης οι βροχές ενδέχεται να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα και να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Την Τετάρτη 25/01, στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα στη Θράκη να είναι εντονότερα, αλλά μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική. Στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας πάντως θα εκδηλωθεί κυρίως χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι κατά τόπους θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σταδιακά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πηγή: meteo.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τον καιρό

Σχετικές ειδήσεις