Καιρός: Έρχεται καύσωνας μέσα στον Μάιο - Στους 36 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Καιρός: Έρχεται καύσωνας μέσα στον Μάιο - Στους 36 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΡΜΗ «ΕΙΣΒΟΛΗ» Ο ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Η έντονη ζέστη φαίνεται πως θα κάνει πολύ πιο σύντομα από ό,τι περιμένουμε την εμφάνισή της στην Ελλάδα, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της χώρας να σκαρφαλώνει ακόμη και στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, «η θερμοκρασία έως και την Κυριακή θα πλησιάζει στα πεδινά ηπειρωτικά και τους 29-30 βαθμούς, περισσότερη δροσιά στα ορεινά και τα νησιά του Αιγαίου όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς Κελσίου».

Και προσθέτει: «Τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη θα σημειώσει σταδιακή αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ενώ σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία ένα πρόσκαιρο άλλα έντονο κύμα έντονης ζέστης προβλέπεται προς τα μέσα του μήνα (χοντρικά από τις 13-17 Μαΐου) στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με τον υδράργυρο στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας να αγγίζει και τους 35-36 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο. Τα τελευταία στοιχεία θέλουν πάντως υποχώρηση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα περίπου από τις 18 Μαΐου και μετά!».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook 

Διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Παρασκευή (05/05/2017)