ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Αυτό είναι το φαινόμενο που θα καλύψει όλη τη χώρα

Καιρός – Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Αυτό είναι το φαινόμενο που θα καλύψει όλη τη χώρα

Καιρός για μπάνια στις παραλίες. Ο υδράργυρος από σήμερα, Σάββατο (13/05/2017) παίρνει την… ανηφόρα – Δείτε το φαινόμενο που «χτυπά» τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Καλοκαίρι θυμίζει το σκηνικό το καιρού. Η θερμοκρασία σημειώνει από σήμερα άνοδο, ενώ σε αρκετές περιοχές σκόνη από την Αφρική καλύπτει αρκετές περιοχές της χώρας.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 30 και κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Στην Κρήτη ο καιρός αίθριος. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή (14/05) αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.