ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πάνω από την Ελλάδα το ισχυρό βαρομετρικό – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Πάνω από την Ελλάδα το ισχυρό βαρομετρικό – Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καιρός: Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας (06/11)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες χτυπούν τη δυτική Ελλάδα – Προβλήματα από τη νεροποντή στα Γιάννενα – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Το βαρομετρικό που έφτασε από τα δυτικά, παρά το γεγονός ότι περνάει «ξυστά» από τη χώρα μας, δίνει ήδη ισχυρότατες καταιγίδες σε όλο το μήκος της δυτικής Ελλάδας, από τα Γιάννενα και την Κέρκυρα, μέχρι τη Ζάκυνθο και την Ηλεία.

Αυτή την ώρα βρέχει σε όλη την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα. Μέσα στη νύχτα θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο.

Το… κυρίως πιάτο της κακοκαιρίας αναμένεται αύριο Τετάρτη (08/11). Ισχυρές βροχές θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα και μεγάλης διάρκειας καθώς θα συνοδεύονται και από δυνατούς ανέμους.

Μέσα σε όλο αυτό το κοκτέιλ της κακοκαιρίας, που πιθανώς να συνοδεύεται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει και η σκόνη από την Αφρική που λόγω των νοτιάδων θα επισκεφτεί τη χώρα μας. Έτσι, αρκετές βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές.

Προβλήματα στα Ιωάννινα

Προβλήματα έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την ευρύτερη περιοχή, με συνεχείς βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες.

Στο νότιο τμήμα του νομού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση απο χθες το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όταν δέντρο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Καταπτώσεις πετρών και χωμάτων έχουν σημειωθεί στα Κτίσματα Πωγωνίου προς την Κακαβιά, στο Επταχώρι, στην Πυρσόγιαννη, στο οδικό δίκτυο Ζαγορίου, στο Βοτονόσι, στο Μέτσοβο και στο Παλαιοχώρι Συρράκου .

Πέντε μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται ήδη στα σημεία που έχουν αναφερθεί προβλήματα, φροντίζοντας για την αποκατάστασή τους .

Βροχές και καταιγίδες πλήττουν και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους (6-7 μποφόρ) και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και βαθμαία από το βράδυ τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο.

Την Τετάρτη (08/11) εκτός από τις παραπάνω περιοχές ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν την υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Πηγή φωτογραφίας: meteo

Σχετικές ειδήσεις