ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με σφοδρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προειδοποίηση Καλλιάνου για ισχυρές βροχές και στην Αττική

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, από τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/11), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι περιοχές που επηρεαστούν από τα φαινόμενα είναι:

  • Τη Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος. Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Αργότερα, κατά τις βραδινές ώρες θ επηρεαστεί και η Κέρκυρα.
  • Την Τρίτη (14/11) το Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.
  • Την Τετάρτη (15/11) το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά.
  • Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας προειδοποιεί και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Καλλιάνος κάνει λόγο στην ανάρτησή του για έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας με τα φαινόμενα να επηρεάζουν και την Αττική.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ» ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Όπως σας είχα ενημερώσει και από εχθές, η εβδομάδα που έρχεται, θα είναι πολύ βροχερή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά διαστήματα και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στα τμήματα που θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

Η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καλό θα ήταν οι καλλιεργητές των περιοχών που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά έντονα φαινόμενα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς η διαμερίσματα :

Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι

- Λακωνίας

- Ανατολικής Αρκαδίας

- Αργολίδας

- Αττικής

- Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)

- Κεντρική και νότια Εύβοια

- Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα

- Κυκλάδες

- Δωδεκάνησα

- Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα

xartis copy

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα είναι άστατος ο καιρός στην Αττική. Θα ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και τοπικά, όμως γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα έχουν την τάση να δυναμώσουν. Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και "πέρασμα" με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το νομό.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν την Τρίτη κυρίως στα δυτικά της χώρας, την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα έχουν την τάση να συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, όπως σας ανέφερα και σε προηγούμενες ανακοινώσεις».

Ο καιρός τη Δευτέρα (13/11)

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα (13/11) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις που βαθμιαία και από τις απογευματινές ώρες θα δώσουν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νότια όπου από τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και σταδιακά από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά τις πρωινές ώρες με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 17 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές. Το πρωί πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το πρωί στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο από τις βράδυνες ώρες σταδιακά θα ενταθούν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και το πρωί παροδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και σταδιακά από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τη νύχτα στα νότια τα φαινόμενα θα ενταθούν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 και τοπικά 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σταδιακά από το απόγευμα τοπικές βροχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 και στην Κρήτη τοπικά 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από το απόγευμα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή φωτογραφίας άρθρου: meteo

Σχετικές ειδήσεις