ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» σε λίγες ώρες η κακοκαιρία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» σε λίγες ώρες η κακοκαιρία

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας από τη Δευτέρα (13/11/2017) η χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» σήμερα, Τρίτη, έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η «Ευρυδίκη» σάρωσε τη χώρα! Έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας και σήμερα.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ, οπότε πρόσκαιρα θα στραφούν στα βόρεια σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι κυρίως στα νότια, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Τετάρτη (14/11/2017) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις