Καιρός ΤΩΡΑ: Η κακοκαιρία «κύκλωσε» την Αττική - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός ΤΩΡΑ: Η κακοκαιρία «κύκλωσε» την Αττική - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός ΤΩΡΑ: Νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» την Αττική.

Ήδη έχει να ξεκινήσει να βρέχει σε πολλές περιοχές του νομού, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το forecastweather.gr:

α. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/11/2017) καταιγίδες πιθανώς ισχυρές αλλά περιορισμένες σε έκταση είναι πιθανό να εκδηλώνονται στη δυτική Αττική και εντός του Σαρωνικού.

β. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι καταιγίδες στα δυτικά της Αττικής θα αρχίσουν να αποκτούν οργανωμένο χαρακτήρα και να κατευθύνονται ανατολικά.

γ. Νωρίς το μεσημέρι, οι καταιγίδες θα απασχολήσουν μεγάλο τμήμα του νομού (και την Αθήνα). Η έξαρση αυτή φαίνεται ότι τοπικά μπορεί να έχει διάρκεια με ανατροφοδοτήσεις . Μέγιστη διάρκεια της πρώτης γενικευμένης έξαρσης εκτιμάτε γύρω στις 4 ώρες.

δ. Ύστερα από ολιγόωρη βελτίωση του καιρού, το απόγευμα θα ακολουθήσει νέα, ίσως ισχυρότερη, αλλά πιο σύντομη έξαρση. Ο καιρός προς την αλλαγή της ημέρας φαίνεται να έχει πρόσκαιρη βελτίωση.

Κίνδυνοι, σε τοπικό επίπεδο, που μπορεί να συνοδεύουν τις καταιγίδες:

- Πολύ ισχυροί άνεμοι.

- Μεγάλοι συχνότητα κεραυνών.

- Χαλάζι.

- Υδροστρόβιλοι και Ανεμοστρόβιλοι.

- Ραγδαία βροχόπτωση που μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καιρός: Σε αυτό το τηλέφωνο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια

Καιρός: Σε αυτό το τηλέφωνο μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια

Στο μεταξύ, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

- Την Πέμπτη (16-11-2017) κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη. 

- Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας). 

- Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).

- Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.