ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός τώρα - Έρχονται χιόνια και στην Αττική - Δείτε LIVE πού χιονίζει

Καιρός τώρα - Έρχονται χιόνια και στην Αττική - Δείτε LIVE πού χιονίζει

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Δείτε LIVE σε ποιες περιοχές χιονίζει – Πιθανόν να πέσουν χιόνια και στην Πάρνηθα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις ακόμα σε πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας σαρώνει από τη Δευτέρα (18/12/2017) στην Ελλάδα.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης (19/12), χιόνια έπεσαν στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο των δύο νομών.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, έχοντας καθαρίσει το οδικό δίκτυο από το χιόνι πέντε εκατοστών περίπου, στην οροσειρά της Πίνδου, σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα και σε περιοχές των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Στον νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το χιόνι στον ορεινό όγκο και πάνω από 1.000 μέτρα φτάνει στα 5-10 εκατοστά, στο οδικό δίκτυο δεν εντοπίζονται προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας ρίχνουν αλάτι.

Δείτε LIVE πού χιονίζει τώρα

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece αυτή την ώρα χιονίζει στο Νυμφαίο στα 1.380 μέτρα

Δείτε LIVE εικόνα από το Νυμφαίο

Δείτε φωτογραφίες από τις χιονισμένες περιοχές στη gallery του Newsbomb.gr

Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα στα ημιορεινά της ανατολικής Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 200 και 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Παγερός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός τη νύχτα και γενικά νωρίς το πρωί τις επόμενες ημέρες.

Τι καιρό θα κάνει στην Αθήνα

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στα ανατολικά και βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα). Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παγωνιά στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 (μείον 1) έως 7 βαθμούς κελσίου. Παγετός νωρίς το πρωί.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό στις υπόλοιπες περιοχές

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περί τα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική και δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 και στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά και θα είναι κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικά στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων από τις βροχές

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
- Επ. Ο. Παρανεστίου - Πρασινάδας, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).
- Πλατεία Οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
- Διαβάσεις Χιονορέματος, (οικισμού Ηφαίστου), Βιολογικού, (περιοχή Μεσοχωρίου), Σκαλώματος, Λοφαρίου, Αετοράχης, Ιάσου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και Αμβροσίας.

- Επ. Ο. Ξυλαγανής - Ίμερου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Κυκλοφορία διεξάγεται μέσω
- Επ. Ο. Προφήτη Ηλία – Προσκυνητών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ
- Επ. Ο. Άρτας – ∆αφνωτής - Σκούπας, λόγω κατολίσθηση βράχων. Η κυκλοφορία διεξάγεται από τη γέφυρα Ζαρή.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
- Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6ο χλμ λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

- Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο 50,5ο χλμ., περιοχή Κλεισούρα, λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ
- Επ. Ο. Κολοβού - Διακοπτού Αχαΐας, καθίζηση οδοστρώματος. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Πού χρειάζονται αντιλισθητικές αλυσίδες

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ
- Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου, από 34ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
- Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

- Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30οχλμ. (μέσω Βιτσίου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
- Επ. Ο. Άρνισσας - Χ/Κ Βόρρας, από 10ο χλμ.
- Επ. Ο. Κερασιάς - Χ/Κ Βόρρας, από 8ο χλμ.

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
- Επ. Ο. Κασταντερής – Μ. Λιβαδίων, από 3ο χλμ.

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ
- 15ο χλμ Επ. Ο. Σερρών – Άνω Βροντούς, έως την άνω Βροντού.
- 24ο χλμ Επ.Ο. Σερρών – Λαίλια - Χ.Κ Σερρών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
- Ε.Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 38ο έως 81ο χλμ.
- Ε.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 18ο έως 56ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

- Επ. Ο. Καρπενησίου - Κρικέλλου – Δομνίστας, από 10ο έως 25ο χλμ.
- Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, από 13ο έως 20ο χλμ (Θέση Βράχος)
- Επ. Ο. Καρπενησίου - Αγρινίου ( μέσω Προυσού) από 35ο έως 45ο χλμ
- Επ. Ο. Καρπενησίου - Χ/Κ, από 10ο έως 15ο χλμ.

Πηγή φωτογραφιών: Forecast Weather Greece

Σχετικές ειδήσεις