ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα (23/12) - Πού θα χιονίσει

Ο καιρός σήμερα (23/12) - Πού θα χιονίσει

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο (23/12) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Βελτίωση του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας ωστόσο από το βράδυ αναμένεται νέα πρόσκαιρη επιδείνωση από τα βόρεια προς τα νότια κυρίως στις ανατολικές περιοχές.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα βόρεια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα γύρω ορεινά της Αττικής και στην Πάρνηθα πάνω από τα 400 μέτρα. Πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και σε περιοχές στα βόρεια σε υψόμετρο 200 με 300 μέτρα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθεί χιονόνερο η χιόνι.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα θαλάσσια τμήματα 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου το πρωί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της Πελοποννήσου (από τα 400 μέτρα) και στα πεδινά (από τα 200-300 μέτρα) των υπολοίπων περιοχών μέχρι το πρωί. Πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ χιόνια στη Θεσσαλία (κυρίως το Πήλιο), την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά (από τα 200-300 μέτρα).

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια κατά διαστήματα στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα και στα ορεινά των Κυκλάδων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια και από το βράδυ στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί και στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως το Πήλιο), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες τη βόρεια Κρήτη και νωρίς το πρωί πιθανόν την βορειοανατολικήh Πελοπόννησο αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα (κυρίως πάνω από τα 300μ). Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7. Στο νότιο Αιγαίο 8 και πιθανόν στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες στα δυτικά. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την ημέρα των Χριστουγέννων με τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών να έχουν εξασθενίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις