ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Πού θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα σε λίγες ώρες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Πού θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα σε λίγες ώρες

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα τις τελευταίες ημέρες – Από το απόγευμα της Κυριακής (17/06/2018) αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν.

Η Πυροσβεστική έλαβε δύο κλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα στο Σχιστό, κοντά στα διυλιστήρια. Στο ένα επέβαινε μία γυναίκα, η οποία απεγκλωβίστηκε, ενώ στο δεύτερο, το οποίο έχει σκεπαστεί από ορμητικά νερά δεν υπήρχαν επιβάτες.

Τα φαινόμενα σημειώνονται στην Αττική, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανώς τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Δείτε εικόνες από την Αθήνα στη gallery του Newsbomb.gr

Αναλυτικά, στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα το απόγευμα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα το απόγευμα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στην Κρήτη, δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία, τα οποία κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία και τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα (18/06) στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίες το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στην Κρήτη δυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειο, βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (17/06) το έπαθλο της άνεσης

Ανεξήγητο φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη - Ρέει κόκκινο ποτάμι

Σχετικές ειδήσεις