ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ο Μίνωας «χτύπησε» ξανά την Αττική – Πλημμύρες στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός: Ο Μίνωας «χτύπησε» ξανά την Αττική – Πλημμύρες στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Στο «μάτι» της κακοκαιρίας με την ονομασία Μίνωας βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες η Αττική, καθώς από τα ξημερώματα του Σαββάτου εκδηλώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές του νομού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις.

Ο Μίνωας έφερε μαζί του καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ και σήμερα πλήττει μεγάλο μέρος της. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που βρίσκεται σε ισχύ, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, καθώς και στα ηπειρωτικά.

4487791

Εν τω μεταξύ ένα ισχυρό, αλλά μικρής διάρκειας μπουρίνι το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετό για να δημιουργήσει προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες στη gallery κεντρικές αρτηρίες του κέντρου μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν στα μαγαζιά, καθώς δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ισχυρές καταιγίδες έπληξαν ολόκληρη την Αττική, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς οδηγών στον Ασπρόπυργο.

Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίος κατά τόπους στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στην Κρήτη δυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία και την Τρίτη

Την Τρίτη (19/06/2018) άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το βράδυ βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Πέθανε ο προπονητής Κώστας Πολίτης (pics&vids)

Πύργος: Σε σοκ οι λουόμενοι – Ο βυθός έκρυβε μία μεγάλη έκπληξη

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (18/06) το τεράστιο έπαθλο;

Σχετικές ειδήσεις