ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες - Έρχεται θερμή εισβολή

Καιρός - Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες - Έρχεται θερμή εισβολή

Καιρός: Με άγριες διαθέσεις μπήκε ο Ιούλιος – Θερμή εισβολή θα σαρώσει τη χώρα μας από τις επόμενες ώρες – Πού και πότε ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς έρχεται θερμή εισβολή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε αρκετές περιοχές τους 37 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη.

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος την Τετάρτη

Στην Αττική ο καιρός την Τετάρτη (04/07) προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία την Πέμπτη

Την Πέμπτη (05/07) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Θα φτάσει στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (06/07) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4, στο Αίγιο βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία σοκ για τον 23χρονο φαντάρο: Το περίεργο περιστατικό πάνω στο πλοίο λίγο πριν εξαφανιστεί