ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 4 Αυγούστου

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 4 Αυγούστου

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σημειώνονται σήμερα Σάββατο (4/8) , σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη με τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες να επηρεάζουν την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες αναπτύσσονται στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί με τον καιρό βαθμιαία γενικά αίθριο. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 33 βαθμούς με την μέγιστη στα ανατολικά του νομού να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 22 και 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια των Κυκλάδων πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου.