ΚΑΙΡΟΣ

Μεσογειακός κυκλώνας: Πρόβλεψη – «βόμβα» για κύματα - «τέρατα»: Πού θα φτάσουν τα 11 μέτρα

Μεσογειακός κυκλώνας: Πρόβλεψη – «βόμβα» για κύματα - «τέρατα»: Πού θα φτάσουν τα 11 μέτρα

Καιρός - Κακοκαιρία - Μεσογειακός κυκλώνας: Συναγερμός στη χώρα μας για τον μεσογειακό κυκλώνα - Οδηγίες προστασίες για το σπάνιο φαινόμενο - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Ανατριχιαστική πρόβλεψη: Κύματα θα αγγίξουν τα 11 μέτρα

Μπροστά σε ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ώρες, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας βρίσκεται προ των πυλών.

Το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφώντα», όπως τον ονομάζει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου (29/09/2018), σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

kyma

Η πορεία του κυκλώνα - Meteo

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής (30/9), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Δείτε ΕΔΩ σε ποιες περιοχές θα σαρώσει ο κυκλώνας

Ευθύμιος Λέκκας: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα χτυπήσει ο Μεσογειακός κυκλώνας

Δείτε τι ανέφερε για το φαινόμενο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας:

Ισχυροί άνεμοι στη Ραφήνα

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από το χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα, ωστόσο, η χώρα από την Τρίτη βρίσκεται σε κλοιό κακοκαιρίας.

Στη Ραφήνα από το πρωί της Παρασκευής (28/09) πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπενθυμίζεται πως το απαγορευτικό απόπλου έχει αρθεί και τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου αλλά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων δεν αποκλείεται η κατάσταση να αλλάξει.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Σχηματίστηκε ο κυκλώνας «Ζορμπάς» - Δείτε την απειλητική πορεία του (pics)

Κακοκαιρία - Ευθύμιος Λέκκας: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα χτυπήσει ο μεσογειακός κυκλώνας (Vid)

Μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς»: Δείτε LIVE πώς κινείται προς την Ελλάδα